Blog

Sposoby obróbki kawy (owoców kawowca)

Sposoby obróbki kawy (owoców kawowca)

Często bywa tak, że mamy na półce do wyboru dwie kawy. Niemal identyczne. Czytamy, że różnią się jedynie „metodą obróbki ziaren”. Ustalmy zatem, jakie istnieją i czym różnią się owe sposoby obrabiania owoców kawowca.
Czytaj więcej
Czym jest profil sensoryczny?

Czym jest profil sensoryczny?

Czy wiesz, że Espresso i Late Macchiatto Perfetto spełniają zdefiniowane standardy jakości profilu sensorycznego? Czymże zatem jest owy „profil sensoryczny”? Często mówi się, że określa on smak kawy. Jednak sprawa jest nieco bardziej złożona.
Czytaj więcej
Jak zadbać o blok zaparzacza w ekspresie do kawy?

Jak zadbać o blok zaparzacza w ekspresie do kawy?

Blok zaparzacza, czasami nazywany grupą lub jednostką zaparzającą, to takie miejsce w Twoim ekspresie, gdzie odbywa się zaparzanie zmielonej porcji kawy. Z tego powodu musisz zadbać o czystość tego mechanizmu. A jest to dość złożony mechanizm, który potrzebuje regularnego czyszczenia i konserwacji, aby przygotowywać Twoje ulubione kawy w najlepszy możliwy sposób.
Czytaj więcej
Zaufane Opinie IdoSell
4.88 / 5.00 1530 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-11-12
Polecam.
2024-09-27
szybko zrealizowane
pixelpixel